Nissan și Mitsubishi confirmă discuțiile cu privire la încheierea unei alianțe

În ultimele zile, în presa din afară, au tot apărut informații cu privire la o posibilă alianță între Nissan și Mitsubishi. Așa cum era normal, reprezentanții celor două companii au ieșit la rampă și au clarificat lucrurile.

“Nissan și Mitsubishi discută diferite subiecte printre care și o cooperare de capital, însă nimic nu a fost decis încă. Intenționăm să discutăm acest subiect și altele cu ocazia consiliului de administrație de joi și vom face un anunț când va veni momentul”, a informat Nissan într-un comunicat.

Această acțiune a venit în urma scandalului testelor de consum falsificate de Mitsubishi.

Citește și: Mitsubishi Motors a recunoscut că a manipulat o serie de teste de consum

Conform unor surse din afară, Nissan ar urma să investească circa 1,8 miliarde de dolari pentru a prelua aproximativ 38% din acțiunile Mitsubishi, urmând să devină cel mai important acționar la Mitsubishi Motors Corporation. Valoarea de piață Mitsubishi Motors s-a redus la jumătate după ce oficialii companiei au admis că au falsificat testele de consum.

Citește și: Mitsubishi a trucat testele pentru consum din 1991

Ba mai mult, oficialii producătorului japonez au admis că pe lista modelelor afectate de această practică s-ar mai putea afla alte 9 modele. Până acum, Mitsubishi a oferit un singur nume: RVR. Crossover-ul japonez este comercializat și în Europa sub denumirea de ASX.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu