Noul Honda HR-V este gata de lansare

Honda a publicat o nouă serie de imagini și materiale video cu noul crossover subcompact HR-V, care este gata să debuteze pe piața din Europa în această vară.

Cu o lungime de 4,3 metri, acest SUV se adresează publicului tânăr care își dorește o mașină compactă și versatilă. Chiar și oficialii constructorului japonez au declarat că se așteaptă ca 70% din cei care vor opta pentru un HR-V să fie clienți noi pentru Honda.

2015 Honda HR-V

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noului Honda CR-V este sistemul Magic Seat, care permite trei configurații specifice de pliere a banchetei spate, în funcție de nevoi.

Astfel, în modul Utility, spătarul banchetei se pliază iar șezutul coboară suplimentar în podea, creând astfel o suprafață perfect plană cu lungimea de 1.845 mm. În modul Tall, șezutul este cel care se ridică paralel cu spătarul, oferind astfel un volum cu înălțimea de 1.240 mm, de la podea la plafon. Nu în ultimul rând, în modul Long poate fi pliat și scaunul dreapta-față, pentru a forma un „tunel’ cu lungimea de 2.445 mm.

2015 Honda HR-V

Portbagajul noului Honda HR-V măsoară 453 de litri cu bancheta ridicată și poate fi extins până la 1026 litri prin plierea acesteia.

2015 Honda HR-V

La momentul lansării vor fi disponibile două versiune de motorizare: un diesel de 1,6 litri i-DTEC de 120 CP, întâlnit și pe Civic sau CR-V, plus un propulsor pe benzină de 1,5 litri ,care dezvoltă 128 CP. Pentru diesel este disponibilă doar o cutie de viteze manuală cu șase trepte, în timp ce pentru motorul pe benzină se poate opta și pentru o transmisie CVT.

2015 Honda HR-V

Principalul rival al noului Honda HR-V va fi chiar recent lansata Mazda CX-3, însă nu trebuie uitate nici Suzuki Vitara, Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka sau Skoda Yeti.

Sursa: carscoops

Adaugă un comentariu