O nouă săptămână, un nou termen de finalizare pentru pasajul de la Piața Sudului

Epopeea pasajului de la Piața Sudului continuă. La începutul lunii trecute, Primăria Capitalei a anunțat că termenul de finalizare a fost prelungit până la 31 decembrie 2018.

Astăzi, avem vești noi. Conform colegilor de la Digi24, noul termen de finalizare a fost stabilit în aprilie 2017. În acest moment, Primăria Capitalei a cerut un audit după ce a descoperit o serie de nereguli la proiectare și în contractul semnat de fosta administrație.

Municipalitatea refuză să plătească o parte din lucrările făcute până acum, dar șantierul nu a fost închis.

„Primaria Capitalei s-a trezit cu un deviz de 13 milioane de lei. Atât spune constructorul că a chetuilt cu mutarea cablurilor şi a reţelelor de la pasajul Piaţa Sudului pentru că acest lucru nu era prevăzut în contractul iniţial. Municipalitatea afirmă însă că e vorba de chetuieli indirecte pe cae ar trebui să le suporte tot constructorul. Iar acum cele două părţi se află în litigiu’, scrie Digi24.

În urma acestei situații s-a ajuns la solicitarea auditului pentru verificarea contractului inițial și modul în care s-a făcut proiectarea lucrărilor.

„În proiectul iniţial nu s-a prevăzut că vor fi realizate devieri de drum pentru utilităţi. Toate aceste costuri au fost ulterior introduse la plată, dar ele nu erau incluse în proiect. Din câte am înţeles a fost, atunci, o foarte mare grabă pentru a nu se pierde bani europeni, dar aceştia au ajuns oricum să fie pierduţi pentru că proiectul a fost blocat. Nu s-a ţinut cont de sitaţia din teren. Cum s-ar spune, a fost un proiect de birou’, a declarat primarul Capitalei.

Totodată, edilul recunoaște că Municipalitatea a întârzia cu plata unor sume aferente lucrărilor din aprilie și mai 2016.

Sursa | Digi24

Adaugă un comentariu