Oficial: Audi R8 Competition – Cantecul de lebada al supercar-ului din Ingolstadt

Audi a prezentat noul R8 Competition, o versiune limitata a supercar-ului din Ingolstadt. Modelul german va debuta in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles si va fi produs in doar 60 de unitati. Din pacate, noul R8 Competition va fi disponibil doar in SUA, urmand ca lista de comenzi sa fie deschisa in luna noiembrie, iar livrarile sa fie facute incepand cu 2015.

La nivel exterior, Audi R8 Competition vine cu o serie de elemente inspirate de versiunea R8 LMS. Observam un spoiler frotnal modificat, praguri laterale imbunatatite, carcase noi pentru oglinzile laterale, un difuzor de aer si un eleron restilizate. Toate aceste elemente de caroserie enumerate mai sus sunt fabricate din fibra de carbon. In plus, R8 Competition vine si cu tevi de espament de culoare neagra si cu jante speciale.

Citeste si: Am condus Audi R8 pe circuitul de la Bilster Berg

Sub capota, motorul V10 de 5,2 litri dezvolta 570 CP si pune resursele pe sosea cu ajutorul cutiei S Tronic cu sapte rapoarte si prin intermediul tractiunii integrale. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h se desfasoara in 3,2 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 320 km/h, R8 Competition devenind astfel cel mai rapid R8 oferit pana in prezent.

Citeste si: Accident intre un Audi R8 si un Audi A5 Sportback surprins pe o camera video auto

Pentru a putea tine in frau “herghelia” de 570 CP, Audi ii ofera lui R8 Competition discuri de frana din carbon ceramic.

Via | Audi USA

 

Adaugă un comentariu