Oficial: Ford GT Concept – Renașterea legendei

Ford a prezentat noul GT Concept în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Prototipul dezvelit de Ovalul Albastru readuce în prim-plan formele tradiționale cu care Ford GT făcea furori în trecut, însă tehnologiile utilizate sunt de ultimă generație.

Pentru început, Ford GT Concept integrează o structură din fibră de carbon cu o rezistență ridicată. De asemenea, coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit, frecarea cu aerul fiind diminuată masiv. În plus, Ford GT Concept integrează portiere tip fluture, un eleron activ și jante de 20 de inch “accesorizate” cu anvelope Michelin Pilot Super Sport Cup 2.

La interior, Ford GT Concept impresionează prin volanul inspirat de cele utilizate pe monoposturile de Formula 1, dar și prin apariția unui bord digital. Așa cum era de așteptat, GT Concept dispune și de sistemul de infotainment SYNC3.

Am ajuns și în dreptul capitolului sistem de propulsie. Pentru ca lucrurile să pună în valoare design-ul noului Ford GT Concept, inginerii Ovalului Albastru utilizează un motor V6 twin-turbo EcoBoost de 3,5 litri capabil să ofere mai bine de 600 CP. Resursele oferite de noul agregat vor fi puse în valoare cu ajutorul unei transmisii cu dublu ambreiaj și sapte rapoarte.

Adaugă un comentariu