UPDATE: Jaguar XE – Prețuri pentru România

UPDATE: Jaguar a prezentat oficial noul XE și în România. Rivalul lui Mercedes-Benz Clasa C, BMW Seria 3 și Audi A4 are un preț de pornire de 39.556 de euro cu TVA inclusă. Pentru această sumă, clienții vor primi motorul de 2,0 litri diesel de 163 CP echipat cu transmisia manuală cu șase rapoarte.

Cel de-al doilea nivel de echipare se numește Prestige și pentru aceeași versiune tehnică expusă mai sus, clienții vor avea de plată 41.912 euro cu tot cu TVA. Urmează echiparea Portfolio care pleacă de la 44.516 euro cu TVA inclusă, cea R Sport care vine cu un preț de pornire de 42.904 euro cu tot cu TVA și încheiem lista cu versiunea S. Aceasta din urmă va fi disponibilă în compania motorul V6 de 3,0 litri capabil să ofere 340 CP. Prețul de pornire este de 58.280 de euro cu TVA inclusă.

———-

9.09.2014

Jaguar a prezentat in cadrul unei conferinte desfasurate seara trecuta la Londra noul XE, modelul care vine sa se dueleze cu granzii BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C si Audi A4.

Noul Jaguar XE este urmasul lui X-Type, un model comercializat intre 2001 si 2009, perioada in care britanicii inca se mai aflau sub umbrela Ford.

Noul Jaguar XE este dezvoltat pe noua platforma modulara iQ si are o caroserie ce contine 75% aluminiu. In plus, britanicii vor utiliza in fabricatia lui XE si un aliaj special de aluminiu botezat RC 5754. Acest aliaj de aluminiu are in componenta sa si Fier, Mangan, Siliciu si Crom.

 

Jaguar XE – Design

In cadrul evenimentului de seara trecuta, Jaguar a prezentat versiunea XE-S. Acesta vine cu o serie de elemente ceva mai agresive comparativ cu varianta XE care va fi lansata in cadrul Salonului Auto de la Paris. Partea frontala a lui Jaguar XE-S este dominata de grila tip fagure, de blocurile optice cu forme alungite si de capota prevazuta cu o serie de nervuri proeminente. Partea posterioara este dominata de un difuzor de aer agresiv flancat pe ambele parti de cele doua tevi de esapament.

2015 jaguar xe-s (8)

Jaguar XE – Interior

La interior, Jaguar XE vine cu cele mai bune materiale pe care constructorul britanic le are la dispozitie. Dar pentru luptele aprige care se anunta cu rivalii germani, Jaguar XE a pregatit sistemul de infotainment InControl. Acesta lucreaza prin intermediul unui ecran de 8 inch si poate fi imperecheat cu orice tip de dispozitiv care foloseste un sistem de operare iOS sau Android.

Mai mult decat atat, noul sistem de infotainment dezvoltat de Jaguar si implementat pe XE poate fi accesat de la distanta. Astfel, posesorii noului XE vor putea porni motorul, climatizare sau isi vor putea localiza automobilul in parcare. Pentru final am pastrat sistemul Head-Up Display cu tehnologie laser.

2015 jaguar xe-s (19)

Jaguar XE – Motorizari

Asa cum spuneam si mai sus, Jaguar a prezentat aseara versiunea XE-S. Aceasta dispune de un motor V6 de 3,0 litri capabil sa produca 340 CP si 400 Nm. Sprintul 0 – 100 km/h are loc in 5,1 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata electronic la 250 km/h. Trebuie mentionat ca resursele motorului sunt puse in valoare cu ajutorul unei cutii de viteze automatate cu opt rapoarte, cuplul fiind transmis catre puntea spate.

Versiunea XE va sosi alaturi de o serie de motorizari din noua familie Ingenium. Pentru inceput vom vedea un propulsor diesel de 2,0 litri capre promite un consum de doar 3,8 litri la suta de kilometri si emisii de CO2 de 99 de grame per kilometru. Pe viitor, Jaguar va integra si un agregat pe benzina cu sistem turbo si cu o capacitate de 2,0 litri.

Vezi aici toate premierele anunțate pentru Salonul Auto de la Paris 2o14

 

Adaugă un comentariu