Oficial: Mercedes-Benz Future Truck 2025 – Detalii si imagini oficiale

Mercedes-Benz a publicat o galerie foto completa si o serie de detalii noi cu Future Truck 2025, camionul care promite sa revolutioneze aceasta industrie.

Mercedes-Benz a echipat Future Truck 2025 cu un sistem de senzori radar si cu camere video pentru a face posibila conducerea autonoma. Astfel, camionul germanilor dispune de sistemul Highway Pilot, o tehnologie similara cu pilotul automat folosit de aeronave. Acest sistem este completat de un senzor radar amplasat in partea frontala capabil sa scaneze drumul.

De asemenea, Mercedes-Benz a instalat o camera stereo deasupra panoului de bord capabila sa scaneze terenul pana la 100 de metri inainte, 45 de grade orizontal si 27 de grade vertical. Aceasta camera poate identifica drumurile cu o singura banda sau cu doua, obiectele in miscare sau pe loc, pietonii, cat si orice alt lucru aflat in zona de monitorizare.

mercedes-benz future truck 2025 (63)

De cum pornesti motorul, masca frontala si blocurile optice se aprind, iar in momentul in care vrei se schimbi directia de mers o serie de lumini de culoare portocalie informeaza participantii la trafic de intentiile tale. Aceste lumini vor avea o culoare alba atunci cand camionul este condus in mod manual si se vor colora in albastru atunci cand vehiculul trece in modul autonom.

La interior, cele mai bune materiale dau nastere unui mediu propice pentru a uita de drumurile lungi si obositoare. In modul autonom, scaunul soferului se poate inclina si rasuci cu 45 de grade pentru a oferi un confort sporit.

mercedes-benz future truck 2025 (49)

Mercedes-Benz Future Truck 2025 a fost testat in modul autonom pana la viteze de 80 km/h in traficul real pe o portiune a autostrazii A14 din Germania.

Adaugă un comentariu