UPDATE: Primele clipuri de prezentare ale noului Mercedes-Benz GLE

UPDATE: Mercedes-Benz a publicat o serie de clipuri video cu noul GLE. SUV-ul german vine cu un look remodelat, cu o serie de îmbunătățiri la interior și cu o gamă bogată de motorizări. 

————-

26.03.2015

Oficial: Mercedes-Benz GLE – Botezul vechiului ML

Mercedes-Benz se ține de cuvânt și adoptă noua nomenclatură cu fiecare model nou sau cu fiecare facelift apărut în gamă. Astăzi, este rândul lui ML să treacă la noua denumire.

Astfel, ML facelift a fost botezat GLE și adoptă o serie de modificări exterioare majore.

 

Mercedes-Benz GLE – Design

Partea frontală este dominată acum de grila noua și de blocurile optice modificate, în timp ce în zona posterioară stopurile și sistemul de evacuare vin cu câteva îmbunătățiri.

Așa cum era de așteptat, cea mai importantă discrepanță va fi afișată în cazul versiunilor AMG. Acestea vin cu un look mult mai agresiv, cu jante ușoare din aliaj cu un diametru de 20 de inch, cu un difuzor de aer sportiv și, bineînțeles, cu o evacuare cu patru țevi de eșapament.

mercedes-benz gle (17)

La interior, Mercedes-Benz GLE afișează un volan nou, un sistem de infotainment nou, plus o serie de accesorii din aluminiu, fibră de carbon, piano black sau lemn.

 

Mercedes-Benz GLE – Motorizări

Sub capotă, Mercedes-Benz GLE va fi oferit alături de patru motorizări. În dreptul motorizărilor diesel vom vedea o unitate cu patru cilindri de 2,1 litri care oferă 204 CP și 500 Nm și un agregat V6 de 3.0 litri capabil să producă 258 CP și 620 Nm. Fanii unităților pe benzină vor putea alege fie un V6 de 3.0 litri twin-turbo care oferă 333 CP și 480 Nm, fie un V8 de 4,7 litri twin-turbo capabil să producă 435 CP și 700 Nm.

mercedes-benz gle (31)

Cei care vor merge către zona de performanță trebuie să știe că au de ales două versiuni. Mercedes-Benz GLE 63 AMG va avea sub capotă motorul V8 twin-turbo de 5,5 litri care promite să șocheze cu cei 557 CP și 700 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în 4.3 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 250 km/h.

Vârful de gamă va fi botezat GLE 63 AMG S și va oferi 585 CP și 760 Nm. În acest caz, accelerația 0 – 100 km/h se desfășoară în 4,2 secunde.

 

Mercedes-Benz GLE – Versiunea eco

Latura eco a lui GLE va fi reprezentată de versiune GLE 500 e 4MATIC plug-in hybrid. Modelul german va fi oferit alături de motorul V6 de 3.0 litri BlueDIRECT care va lucra împreună cu transmisia 7G-Tronic Plus. Aceasta din urmă integrează un motor electric a cărui energie este asigurată de un set de baterii tip litiu-ion de 8,8 kWh. Per total, ansamblul hibrid produce 442 CP și 650 Nm.

mercedes-benz gle (8)

 

Pentru că avem în față un hibrid, consumul de carburant este foarte important. Mercedes-Benz anunță că GLE 500 e 4MATIC are nevoie de 3,3 litri pentru a parcurge 100 de kilometri. În modul 100% electric, SUV-ul german poate parcurge până la 30 de kilometri cu o viteză maximă limitată la 130 km/h.

Adaugă un comentariu