Oficial: Mercedes-Benz Vito – Debutul unei noi ere a utilitarelor

Mercedes-Benz a prezentat in cursul serii trecute noua generatie a utilitarei Vito. Asa cum era de asteptat, modelul german preia elementele de design de pe proaspatul Clasa V.

Conform oficialilor germani, noul Mercedes-Benz Vito ofera cea mai mare capacitate de incarcare din clasa sa cu 1.369 de kilograme si poate fi comandat atat cu tractiune fata, cat si cu propulsie spate. Mai mult decat atat, Vito va fi oferit cu trei lungimi diferite de caroserie (4.895 mm, 5.140 mm si 5.730 mm) si in trei versiuni de utilizare: Panel Van, Vito Crew si Vito Tourer.

Proaspatul Mercedes-Benz Vito Tourer va avea si el doua derivate: PRO si SELECT si este destinat transportului de pasageri.

In dreptul sistemele de asistenta si siguranta, Mercedes-Benz Vito puncteaza ESP-ul adaptiv, pana la opt airbag-uri, sistemul Attention Assist si Crosswind Assit. In standard, utilitara germana vine cu sistemele Active Parking Assist, Lane Keeping Assist si Blind Spot Assist.

Mercedes-Benz-Vito-44

Gama de motorizari a noului Mercedes-Benz Vito

Pentru versiunea cu tractiune fata, Mercedes-Benz ofera unitatea de 1,6 litri cu patru cilindri care dezvolta 88 CP pe versiunea Vito 109 CDI si 114 CP pe varianta 111 CDI.

Pentru varianta cu propulsie spate, Vito vine in compania unitatii de 2,15 litri. Acesta dezvolta 136 CP in pe Vito 114 CDI, 163 CP pe Vito 116 CDI si 190 CP pe Vito 119 BlueTEC. Toate aceste versiuni vor fi disponibile in standard cu transmisia manuala cu sase rapoarte, cu exceptia variantei Vito 119 BlueTEC. Aceasta din urma va sosi in compania unei cutii automate cu sapte rapoarte. De asemenea, acesta transmisie va putea fi montata si pe Vito 114 CDI, respectiv Vito 116 CDI.

Adaugă un comentariu