Oficial: Porsche Cayenne GTS – motor turbo in loc de aspirat

Porsche își actualizează treptat toate versiunile ale lui Cayenne facelift, anunțând deja că va prezenta noul GTS în cadrul Salonul Auto de la Los Angeles.

Pe lângă noutățile de natură estetică regăsite și la celelalte versiuni din gamă, noul Cayenne GTS renunță la serviciile vechiului motor V8 aspirat de 4,8 litri, adoptând un V6 biturbo cu capacitatea cilindrică de 3,6 litri.

Noul propulsor este în mare parte identic cu cel regăsit și sub capota lui Cayenne S, dar dezvoltă cu 20 CP și 50 Nm mai mult decât acesta. Cei 440 CP și 600 Nm marchează și o creștere de 20 CP și 85 Nm comparativ cu modelul pre-facelift, în condițiile în care consumul mediu de combustibil a scăzut cu 0,9 l/100 km.

Porsche Cayenne GTS

Noul Cayenne GTS poate atinge 100 km/h în 5,2 secunde – 5,1 secunde în cazul în care este echipat cu pachetul Sport Chrono – adică mai rapid cu 0,5 secunde decât versiunea anterioară cu motor V8. Viteza maximă anunțată de producător se cifrează la 262 km/h.

Pe lângă noul motor, versiunea GTS poziționată în gamă între S și Turbo primește și o nouă evacuare cu sunet mai agresiv, setări mai sportive pentru sistemul PASM (Porsche Active Suspension Management), frâne mai performante (390 mm în față și 359 mm în spate) și un tren de rualare coborât cu 24 mm în cazul soluției clasice, cu arcuri din oțel, respectiv cu 20 mm în cazul suspensiei pneumatice.

La exterior, are aceeași secțiune frontală precum versiunea Turbo, cu prize ample de aer și pasaje umflate ale roților, care acomodează jante de 20 inchi. Cele din urmă sunt de culoare neagră, așa cum sunt și evacuările sau dispersoarele blocurilor optice.

Porsche Cayenne GTS

Interiorul versiunii GTS este garnisit cu scaune sport cu design specific, îmbrăcate într-o combinație de piele cu Alcantara – aceasta din urmă fiind regăsită și pe volan, plafon și fețele de uși. Lista de dotări opționale este de-a dreptul nelimitată, iar opțiunile de personalizare numără chiar și culori speciale pentru cadranele instrumentarului de bord, plus centuri de siguranță și cusături contrastante pentru tapițerie.

Deși noul Porsche Cayenne GTS este programat să ajungă în showroomuri în primele luni ale anului viitor, Moș Crăciun a anunțat deja că acceptă comenzi. Așa că, dacă știți că ați fost cuminți anul acesta, puteți să  începeți de-acum scrisoarea…

Adaugă un comentariu