Oficial: Volkswagen Passat GTE – Noul plug-in hybrid german

Volkswagen va expune noul Passat GTE in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Modelul german este cel de-al treilea vehicul plug-in hybrid din gama producatorului din Wolfsburg si, conform comunicatului de presa, acesta va fi oferit in versiunile de caroserie sedan si break.

La nivel estetic, noul Volkswagen Passat GTE vine cu o serie de accesorii de culoare albastra in zona grilei radiatorului, un spoiler frontal rectificat si un set de jante cu un design nou. La interior, plug-in hybrid-ul din Wolfsburg se lauda cu o lumina ambientala tot de culoare albastra si cu un volan tesit in partea de jos.

Sub capota, Volkswagen Passat GTE va dispune de un sistem hibrid format dintr-un propulsor pe benzina de 1,4 litri TSI capabil sa produca 156 CP si dintr-un motor electric de 85 kW (115 CP) si 400 Nm. Per total, ansamblul hibrid dezvolta 218 CP, iar resursele sunt puse pe sosea cu ajutorul unei transmisii cu sase rapoarte si dublu ambreiaj.

Pentru ca vorbim despre un plug-in hybrid, consumul de carburant si emisiile de CO2 sunt doua aspecte extrem de importante. Conform oficialilor germani, Passat GTE se lauda cu un consum mediu de 2,0 litri la suta de kilometri si 13 kWh per 100 km. In dreptul capitolului emisii de CO2, germanii au trecut 45 de grame per kilometru. Atunci cand setul de baterii si rezervorul de 50 de litri sunt incarcate complet, Passat GTE promite o autonomie de 1.000 de kilometri.

 

Adaugă un comentariu