Personalizare și tuning cu stil – Gama de accesorii BMW M Performance

Prin anul 2008, BMW a pus piciorul în prag și a spus “Stop!”. Stop tuningului făcut în spatele blocurilor în garaje care stau să cadă și proiectat de oameni care nu prea au nicio tangență cu bunul gust. Așa s-a născut gama de accesorii BMW Performance. Aceasta se adresează tuturor celor care vor să-și personalizeze și să-și modifice mașina cu stil, cu gust și cu elemente special concepute pentru modelul pe care îl conduc.

Așa cum afirmam anterior, soluţia oferită de BMW se distinge prin compatiblitate perfectă şi instalare fără pierderea garanţiei automobilului. Ba mai mult, germanii pun la dispoziție și accesorii pentru generațiile precedente ale lui Seria 1, Seria 3, X5 și X6.

De-a lungul timpului, oferta BMW a fost extinsă, iar acum aproape toate modelele (excepție fac Seria 5 GT, Z4, i3 și i8) din gamă pot fi accesorizate prin intermediul BMW M Performance (noul nume al gamei BMW Performance).

gama de accesorii bmw m performance (34)

Iar românii au prins gustul modificărilor corecte, lucru care poate fi văzut prin prisma vânzărilor. În 2015, vânzările totale au fost de 110.000 de euro, în creștere cu 25% față de 2014, în timp ce pe primul trimestru al anului curent se observă tot o evoluție pozitivă (+76% față de T1 din 2015).

Ce propune gama de accesorii BMW M Performance

Gama de accesorii BMW M Performance oferă soluții de tuning exterior, de personalizare pentru elemente de interior și kit-uri de performanță și dinamică.

Așa cum probabil ați intuit, cele mai populare accesorii rămân cele de design și aerodinamică. Multe dintre componentele oferite de BMW M Performance au fost dezvoltate împreună cu divizia M și divizia de motorsport. Elementele de design au și un rol aerodinamic, lucru greu de crezut dacă ai opta pentru accesorii realizate în spatele blocului.

gama de accesorii bmw m performance (16)

Interiorul poate fi accesorizat cu piele Alcantara, cu elemente din fibră de carbon și nu numai.

Am păstrat pentru final partea de performanță. Aici, BMW M Performance vine cu un kit de putere, un kit de suspensie, un pachet de frâne și un pachet de evacuare.

Dacă optezi pentru kit-ul de putere vei observa că propulsorul se simte mult mai elastic pe o plajă ceva mai mare de turații. La acest comportament mai adaugi și caii putere suplimentari, dar și cuplul motor sporit. În urma acestor modificări vei observa îmbunătățiri a accelerației 0 – 100 km/h de 0,3 – 0,5 secunde în funcție de modelul deținut.

gama de accesorii bmw m performance (18)

Pentru un plus de dinamică, îți recomandăm kit-ul de suspensie. Acesta asigură o reducere a gărzii la sol și un comportament dinamic îmbunătățit. Dacă totuși îți dorești tururi de circuit mai bune, nu uita și de kit-ul destinat sistemului de frânare.

Adaugă un comentariu