Piloții Mercedes și Audi se impun în primele două manșe DTM. BMW recuperează teren în ziua doi

Sezonul 2016 al Campionatului German de Turisme a debutat cu etapa de pe Hockenheimring. Piloții și echipele au avut la dispoziție suficient timp pentru a pune la punct atât mașinile, cât și strategia pentru noul sezon.

Prima cursă a noului sezon DTM s-a desfășurat sâmbătă. Câștigătorul acesteia a fost Edoardo Mortara, pilot care concurează pe un Audi RS5 DTM. Locul secund a fost adjudecat de Robert Wickens (Mercedes-AMG C63 DTM) și de Nico Muller (Audi RS5 DTM). În prima cursă, cel mai bine plasat pilot BMW a fost Bruno Spengler care a terminat manșa pe locul al șaselea.

Ziua secundă a fost una ceva mai bună pentru bavarezi, reușind să aducă cinci piloți în puncte. Pe prima poziție a încheiat Paul di Resta, pilotul Mercedes-AMG reușind astfel să se instaleze în fruntea clasamentului general provizoriu cu un total de 37 de puncte. Pe locul doi al manșei secunde a terminat Timo Glock, însă pilotul german a fost descalificat întrucât mașina a fost găsită ca fiind neconfomră cu regulamentul tehnic (articolul 3.7, acurateţea profilului conturului). Astfel, locul secund a fost ocupat de Augusto Farfus (BMW M4 DTM). Podiumul a fost completat de Maxime Martin (BMW M4 DTM).

Așa cum spuneam și mai sus, pe primul loc la general se află di Resta cu 37 de puncte, urmat de Robert Wickens, cu 28 de puncte și de Edoardo Mortara cu 25 de puncte.

Foto

Adaugă un comentariu