Primarul din Madrid interzice mașinile în centrul orașului

În urmă cu câteva luni vă anunțam că autoritățile din Paris au decis ca anumite vehicule să fie interzise în oraș. În prezent, mașinile mai vechi de 19 ani nu mai au voie să circule în Paris în zilele lucrătoare, între orele 8:00 și 20:00.

Se pare că și autoritățile din Madrid pregătesc măsuri asemănătoare. Până în 2025, spaniolii ar vrea să interzică în totalitate mașinile echipate cu motoare diesel. De curând, Manuela Carmena, primarul Madridului, a declarat că până în 2019 ar vrea ca toate mașinile private să fie interzise în centrul orașului.

Pentru început, doar rezidenții vor primi anumite drepturi în zonele centrale, urmând ca pe viitor, singurele mașini permise în centrul orașului să fie cele care aprovizionează magazinele locale.

Mai mult decât atât, în cazul în care toate aceste lucruri vor fi puse în practică, bulevardul Gia Via o să fie utilizat doar de bicicliști și de transportul în comun. Decizia primarului din Madrid ar urma să fie cea mai drastică de până acum și vine ca răspuns la nivelul ridicat de poluare din ultima perioadă.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu