OFICIAL – Primele imagini cu viitoarea Kia Sportage – Update foto și detalii

Update: Kia a publicat un nou set de imagini cu viitoarea generație Sportage. De această dată, producătorul sud-coreean ne invită în interiorul crossoverului său. Alături de noile fotografii, Kia oferă și o serie de informații consistente.

Viitoarea generație Kia Sportage va avea o lungime de 4.480 mm și un ampatament de 2.670 mm, cu 30 de mm mai mare comparativ cu generația pe care o înlocuiește. De asemenea, coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit și trece de la 0.35 la 0.33.

Mulțumită noilor dimensiuni, capacitatea portbagajului a crescut de la 465 de litri la 503 litri, iar în același timp rezervorul de combustibil trece și el de la 58 la 62 de litri pentru un plus de autonomie.

Versiunile de echipare se îmbogățesc cu nivelul GT Line, care promite un look eva mai sportiv.

La interior, Kia Sportage a primit materiale ceva mai bune din punct de vedere calitativ, un ecran tactil de 7 sau 8 inchi, în funcție de versiunea aleasă și un sistem audio JBL cu 8 incinte (opțional). Pentru că tot am ajuns la interior, trebuie să vă spunem că spațiul pentru cap al ocupanților din față a crescut cu 5 mm, iar pasagerii din spate se vor bucura de încă 16 mm disponibili în zona capului. Și spațiul pentru picioare a crescut cu 19 mm în față, respectiv 7 mm în spate.

kia sportage 2016 (2)

În dreptul sistemelor de asistare a șoferului amintim de: Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist, Speed Limit Information Function, Blind Spot Detection și Rear Cross Traffic Alert.

Sub capotă, Kia Sportage va putea fi echipată cu motorul de 1,6 litri GDI capabil să producă 132 CP și 161 Nm sau 177 CP și 265 Nm (doar pe versiunea GT Line). Fanii motoarelor diesel au la dispoziție două unități și trei niveluri de putere. Prima dintre acestea este reprezentată de unitatea 1.7 CRDi de 115 CP, iar cea de-a doua vine sub forma unei versiuni îmbunătățite a propulsorului de 2,0 litri. Acesta este disponibil în variantele de 136 CP și 373 Nm și 184 CP și 400 Nm. În funcție de propulsorul ales, Kia pune la dispoziție o cutie manuală cu șase rapoarte, una automată și noua transmisie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

————-

27.08.2015

Update: Kia a publicat primele imagini oficiale cu noua generație Sportage. Modelul producătorului asiatic preia noua filozofie de design a mărcii. Zona frotnală este dominată de grila radiatorului și de blocurile optice mult ridicate.

Luminile de zi s-au aliniat și ele la limbajul adoptat de sud-coreeni, iar parbrizul înclinat și plafonul ușor plonjat completează look-ul exterior. În zona posterioară se observă o serie de influențe primite din partea conceptului Provo. Stopurile sunt conectate, iar luminile de semanlizare au fost mutate în zona de jos.

Cu detalii complete vom reveni după debutul din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

kia sportage (3)

————-

19.08.2015

Update: Se pare că sud-coreenii n-au reușit să țină ascuns viitorul Sportage, modelul fiind surprins de câțiva cititori ai unei publicații internaționale. În afara fotografiilor cu exteriorul noii generații Sportage, avem șansă să aruncăm o privire și asupra interiorului.

kia sportage imagini spion (1)

————

18.08.2015

Update: La scurt timp după publicarea primelor schițe cu viitoarea generație Sportage, pe internet a apărut și un scut clip video cu modelul sud-coreean în timpul testelor. Iată video spion cu viitorul Sportage.

https://youtu.be/iV5-r0fjvNM

————

17.08.2015

Kia a publicat primele imagini teaser cu viitoarea generație Sportage. Modelul este programat să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care va debuta pe 15 septembrie cu zilele de presă.

Partea frontală a lui Kia Sportage vine cu aceeași grilă “Tiger Nose”, cu blocuri optice mult îmbunătățite și cu lumini de zi cu LED. În zona posterioară se văd stopuri fine, discrete, unite printr-o baghetă, un eleron subdiemnsionat și un spoiler ceva mai agresiv.

Pentru că avem în față o serie de randări, Kia și-a permis să “pună” pe Sportage un set de jante de dimensiuni generoase, pe care, cu sigurață, nu le vom găsi pe lista de opționale.

kia sportage (3)

La interior, Kia Sportage îmbină elemente regăsite pe Sorento și pe Optima. Se observă scaunele puternic profilate, volanul teșit în zona de jos și ecranul de dimensiuni generoase.

Cu detalii complete cu privire la noua generație Kia Sportage vom reveni după debutul de la Frankfurt.

Foto | WCF

Adaugă un comentariu