Producția Dacia Logan MCV se mută în Maroc – Update

Update: Dacia a confirmat că modelul Logan MCV va fi produs în Maroc. Oficialii constructorului de la Mioveni spun că Logan MCV va fi produs în continuare și în România, însă în volume mai mici. De ce? Pentru a face loc unei producții mai mari pentru Duster.

„Pentru a răspunde succesului gamei Global Access, Grupul Renault va produce Logan MCV într-o a doua uzină. Cu scopul de a elibera o capacitate de producție pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV și în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni și la uzina din Tanger, în Maroc’, au răspuns oficialii pentru Hotnews.

„Proiecția volumelor de producție este confidențială. Capacitatea de producție instalată a uzinei din Mioveni este utilizată la maximum. În acest context, această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea și nici salariații din România’, au încheiat oficialii.

21.09.2016

Începând cu primul trimestru al anului viitor, producția modelului Dacia Logan MCV va fi mutată de la Pitești la Tanger, ]n Maroc. Anunțul vine din partea directorului uzinei Renault din Maroc.

„Vom relua producția acestui model, realizat în prezent în România, începând cu primul trimestru din 2017′, a afirmat Jean-Francois Gal. Pentru realizarea noului model Logan MCV, francezii vor investi în uzina din Tanger încă 20 de milioane de euro.

În prezent, capacitatea maximă a uzinei marocane este de 340.000 de mașini pe an. În 2015, la Tanger s-au produs 229.000 de mașini, în timp ce anul acesta, producția este așteptată să crească până la 276.000 de exemplare. Pe scurt, suficient de mult loc liber pentru încă un model.

Sandero a fost cel mai bine produs model al uzinei din Maroc, cu 83.563 de exemplare fabricate în prima jumătate a anului curent.

Via | Usinenouvelle

Adaugă un comentariu