Proiect de lege care vizează mașinile parcate pe trotuar

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat că săptămâna viitoare va propune în ședința de Guvern un set de reguli cu privire la degajarea spațiului public de mașinile parcate pe trotuar.

“Avem un proiect de hotărâre de guvern, este pe circuit de avizare şi care sper să primească aviz în şedinţa de miercuri a Guvernului. Vom avea cadrul legislativ prin care vom recrea condiţiile de degajare a spaţiului public”, a declarat Dragoş Tudorache.

Totodată, ministrul a explicat că legea va reglementa și spațiile pentru pietoni. De asemeena, Dragoș Tudorache a discutat și cu reprezentanții Asociaţiilor Municipiilor din România și a propus ca banii colectați din amenzile pentru parcări neregulamentare sau din blocarea autoturismelor să fie direcționați către dezvoltarea de noi locuri de parcare.

“Se reglementează şi spaţiile care trebuie lăsate pentru pietoni. Prin jumătate din Bucureşti nu se poate trece pe trotuar cu un cărucior de copil, vă spun din experienţă’, a completat ministrul Afacerilor Interne.

Sursa | News

Adaugă un comentariu