Rabla 2017 – Crește valoarea tichetelor

Așa cum vă anunțam în urmă cu câteva săptămâni, și anul acesta o să existe programul Rabal. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat că în 2017, valoarea tichetelor Rabla o să crească de la 6.500 de lei la 8.000 de lei.

Și anul acesta, Ministerul are un buget pentru Rabla 2017 de 220 de milioane de lei, iar debutul programului ar urma să aibă loc la finalul lunii aprilie. De asemenea, pentru programul Rabla Plus, cel dedicat vehiculelor eco, anul acesta va fi alocată o sumă mai mare. În paralel, Ministerul Mediului vrea să finanțeze amplasarea de noi stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziţie pentru 1.500 de autoturisme electrice. Aici vreau să vă spun că foarte mulţi au ridicat problema: domnule, cumpărăm maşini electrice, dar nu avem staţii de încărcare. Ne preocupăm ca la pachet să vină şi staţii de încărcare care să fie la dispoziţia fie a operatorilor existenţi, fie a celor care vor să-şi dezvolte astfel de staţii de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puţin în jurul marilor oraşe, în care maşinile electrice să fie din ce în ce mai folosite’, a declarat ministrul Mediului.

Ca o ultimă paranteză, Ministerul vrea să aloce bani acelor primării care au în plan achiziția unor autobuze electrice.

„Vrem să punem la dispoziţia autorităţilor locale fonduri din Administraţia Fondului pentru Mediu sau din banii pe care i-am strâns datorită certificatelor de emisie CO2, acolo sunt aproape 1 miliard de lei, care pot fi folosiţi pentru astfel de investiţii, care înseamnă autobuze electrice’, a completat Daniel Constantin.

Sursa | EuropaFM via Digi24

Adaugă un comentariu