Raliul Dakar 2017 – Cea mai dificilă etapă de până acum a fost câștigată de Cyril Despres

Etapa cu numărul patru a raliului Dakar 2017 a fost cea mai dificilă de până acum. Începem cronica cu abandonul lui Nasser Al-Attiyah. După accidentul suferit în etapa trei, mașina de concurs a pilotului din Qatar a suferit defecțiuni majore la nivelul șasiului, iar echipa a decis că nu-l poate trimite pe probele din ziua a patra. Astfel, Al-Attiyah se vede nevoit să abandoneze.

În condiții dificile, etapa de ieri a fost câștigată de Cyril Despres. Pe locul secund a terminat Hirvonen (MINI), iar pe poziția a treia a încheiat Nani Roma (Toyota). Următoarele două locuri din clasament au fost ocupate tot de piloții Peugeot. Astfel, pe patru termină Peterhansel, iar pe cinci, Sebastien Loeb.

Din păcate, Carlos Sainz a avut și el parte de un accident extrem de grav și abandonează.

La clasa moto, lucrurile au stat cum nu se poate mai rău pentru campionul în exercițiu. Toby Price are parte de un accident și are nevoie de îngrijiri medicale. În aceste condiții, ediția 2017 a raliului Dakar s-a încheiat pentru australian.

p-20170105-00494_hires-jpeg-24bit-rgb-news

Etapa cu numărul patru a fost câștigată de Walkner, urmat de De Soultrait și de Svitko. Românul Mani Gyenes termină etapa pe locul 21 și urcă în clasamentul general până pe poziția cu numărul 16. Celălalt român angrenat în Dakar 2017, Marcel Butuza, a încheiat etapa pe locul 57. În clasamentul general, Quintanilla s-a instalat pe primul loc, urmat de Walkner și de Svitko.

 

Adaugă un comentariu