Raliul Dakar 2017 – Sebastien Loeb câștigă etapa a opta și trece la conducerea clasamentului general

Raliul Dakar se apropie cu pași mari de final. Etapa cu numărul opt s-a desfășurat între localitățile Uyuni și Salta, iar câștigătorul clasei auto a fost Sebastien Loeb. Francezul a mers ceas și a terminat etapa cu un avans de 3 minute și 35 de secunde în fața lui Stephane Peterhansel. Locul trei a fost ocupat de Cyril Despres, tot un pilot Peugeot.

Cel mai bine clasat pilot MINI a fost Hirvonen (locul 4), în timp ce de Villiers spală păcatele Toyota și termină pe cinci.

În clasamentul general, Sebastien Loeb a urcat pe primul loc cu un avans de doar un minut și 38 de secunde în fața coechipierului Peterhansel. Podiumul este completat de același Cyril Despres.

La clasa moto Barreda Bort a mers excelent și a terminat etapa opt cu un avans de 3 minute și 51 de secunde în fața lui Walkner. Pe trei a încheiat Sunderland. Mani Gyenes a terminat etapa opt pe locul 21, iar Marcel Butuza, pe 71.

raliul-dakar-2017-4

În clasamentul general, Sunderland ocupă prima poziție, urmat de Quintanilla și de van Beveren. Gyenes ocupă locul 27 la general, iar Butuza se află pe poziția 76.

Etapa cu numărul 9 se desfășoară astăzi între localitățile Salta și Chilecito.

Raliul Dakar 2017 – Rezumatul etapei cu numărul opt

Foto | RedBullContentPool

Adaugă un comentariu