UPDATE: Renault KWID – Poze și detalii oficiale cu cel mai accesibil model al francezilor

UPDATE: Conform informațiilor publicate de Team-BHP, motorul de 0,8 litri pregătit de Renault pentru modelul KWID va dezvolta 58 CP, iar autonomia oferită de produsul francez va fi printre cele mai mari din India.

————-

20.05.2015

Renault a prezentat în cursul acestei dimineți, noul KWID, modelul de segment A care va fi comercializat la nivel global și care deschide un nou drum pentru francezi. Cunoscut în trecut sub denumirea de Kayou, produsul a fost expus în India, iar la evenimentul de prezentare a participat și Carlos Ghosn, directorul Grupului Renault.

Renault KWID integrează noua platformă CMF-A dezvoltată de Alianța Renault-Nissan. Modelul are o lungime de 3,68 de metri și o lățime de 1,58 metri, iar conform declarațiilor făcute de francezi, acesta este vehiculul ideal pentru traficul urban. Poziția înaltă la volan și garda la sol generoasă indică prezența unui crossover de segment mini și toate aceste atuuri  promit călătorii relaxante prin jungla orașelor aglomerate.

renault kwid (18)

La interior, Renault KWID integrează un ecran de 7 inch, iar ceasurile de bord clasice sunt înlocuite și ele de un display digital. Mai mult decât atât, Renault spune că noul KWID oferă cel mai spațios interior din clasă, dar și cel mai încăpător portbagaj.

Sub capota lui Renault KWID se află un motor de 0,8 litri cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Deși Renault KWID a fost pregătit pentru piața din India, oficialii producătorului spun că acesta va fi un produs global, ceea ce ne duce cu gândul că în Europa va fi comercializat sub sigla Dacia.