Renault sparge barierele: Clio RS 16 are 275 CP și cutie manuală

Renault vrea să arate tuturor că atunci când vrea, poate să facă lucruri nebune. Pentru că se împlinesc 40 de ani de la înființarea diviziei Renault Sport, inginerii și designerii și-au permis să dea frâu imaginiației și să aducă în fața publicului noua definiție a hothatck-ului.

Avem în față noul Clio RS 16, un concept care și-a făcut apariția pe străzile din Monaco cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1. Ce are acest Clio în plus față de versiunea de serie? Păi tot noi vă zicem.

renault clio rs 16 (12)

O caroserie ceva mai mare (+60 mm lățime), un motor mai mare, un spoiler ceva mai generos și jante noi. Propulsorul, transmisia și sistemul de răcire au fost preluate de pe fratele mai mare Megane RS Trophy. Asta înseamnă că sub capota lui Clio RS 16 stau 275 CP gata să facă atmosferă indiferent de situație. Sistemul de frânare a fost și el preluat de la Megane RS Trophy, în timp ce zona difuzorul de aer spate ascunde acum terminațiile evacuării semnate de Akrapovic.

Până în acest moment, Renault are două astfel de exemplare. Primul dintre ele a putut fi admirat de publicul de la Monaco, iar cel de-al doilea se află în teste. Conform zvonurilor, Renault ar urma să producă doar câteva exemplare din această versiune.

Adaugă un comentariu