Rovinieta și taxa de pod vor putea fi plătite cu cardul direct pe site-ul CNADNR

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a lansat o licitație pentru achiziționarea unui sistem electronic care va fi capabil să le permită șoferilor să achite rovinieta sau taxa de pod on-line, cu cardul, direct pe website-ul CNADNR.

După cum deja știți, șoferii pot plăti rovinieta și taxa de pod Fetești – Cernavodă prin SMS sau on-lin prin diverse aplicații sau platforme. Pentru a elimina acești terți, dar și pentru ca românii să aibă încredere în sistemul de plăți electronice, CNADNR se pregătește de introducerea acestui sistem pe website-ul propriu. Așa că, data viitoare când vei achita rovinieta nu trebuie să-ți mai pui întrebarea “Oare e sigur să achit pe site-ul acesta?”.

Citește și: Numărul camerelor video care depistează șoferii fără rovinietă a crescut la 74

Valoarea estimată a contractului pentru achiziționarea sistemului electronic este de 131.625 de lei fără TVA, iar durata de implementare este de 12 luni. Firmele care vor să se înscrie o pot face până pe 1 iunie, ora 10:00, ofertele urând să fie deschise în aceeași zi la ora 10:30.

Citește și: Cum plătești electronic taxa de pod Fetești – Cernavodă prin SMS

‘Obiectivul general al proiectului îl reprezintă achiziția unei soluții de procesare a plăților în mod electronic pentru încasarea tarifelor specifice (rovinietă, peaj) asigurând un nivel ridicat în ceea ce privește criteriile de securitate, disponibilitate, ușurință în utilizare și remedierea în cel mai scurt timp a incidentelor apărute în procesarea plăților pe toata durata contractului’, se arată în caietul de sarcini.

Citește și: PRACTIC: Cum platesti rovinieta prin SMS

CNADNR estimează că după introducerea sistemului, circa 5.850 de tranzacții vor fi înregistrate lunar, cu o valoare medie a tranzacției de 125 de lei fără TVA.

Sursa | News.ro via WallStreet