Șapte curiozități pe care șoferii nu le știu despre mașinile lor

Când vine vorba de mașini, conducătorii auto au impresia că le știu pe toate. Ei bine, nu este deloc așa. Pe internet a apărut un filmuleț în care sunt prezentate mai multe lucruri pe care șoferii nu le știau despre mașinile lor. Până acum…

1. Ralph Teetor, inventatorul opțiunii “cruise control”, era orb.

2. În medie, un american petrece 38 de ore pe an în trafic. Oare cât petrece un bucureștean?

3. La noile modele de mașini se poate vedea pe ce parte e poziționat rezervorul. În bord, există o mică săgeată care indică dacă e pe dreapta sau pe stânga.

sageata

4. Dacă geamurile îngheață, parchează mașina cu fața către est. De acolo răsare soarele și timpul care necesită dezghețarea e mai mic.

5. Dacă vara e prea cald în mașină, deschide unul din geamuri și mergi la ușa opusă. Apoi deschide și închide această ușă de 10-12 ori pentru a realiza circulația aerului cald. Acesta va ieși mai repede, iar temperatura va scădea cu aproximativ 10 grade.

6. Decât să mergi cu geamurile deschise, mai bine folosește aerul condiționat. E mai puțin costisitor la drumurile lungi.

aer_conditionat

7. Nu-ți umple până la refuz rezervorul cu combustibil. Oprește-te la primul click pe care-l face pompa pentru a salva ceva bani. Nu ai nevoie de mai mult!

Vezi AICI filmarea!

Adaugă un comentariu

Articole similare