Save the date: 6 iunie, prima zi de Rabla 2016

Programul Rabla 2016 se află pe ultima sută de metri. La finalul lunii aprilie Ministerul Mediului anunța valoarea primelor de casare. La acea vreme, se vehicula că Programul Rabla 2016 va debuta la jumătatea lunii mai.

Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla, însă Istvan Jakab, preşedinte AFM, speră ca debutul să aibă loc pe 6 iunie.

‘Programul Rabla este important şi îl continuăm. Anul acesta poate o să pornim mai târziu decât în alţi ani. S-a pus problema ajutorului de stat şi au fost paşi de urmat, dar astăzi se discută în şedinţa de guvern. Am spus 3 iunie până când am vrea să avem lista validată a producătorilor şi dealerilor. Deci 6 iunie să fie prima zi când o persoana fizică ar putea face cerere pentru programul Rabla. Azi se semnează memorandumurile la guvern, mâine să fie publicate în MO şi vineri să dau ordinul de începere a programului. Sper să ne putem ţine de calendar. Aceste memorandumuri pentru ajutoare de stat sunt pe 5 ani. Noi vrem să continuăm programul’, a declarat Istvan Jakab.

Valoarea primei de casare Rabla 2016

Ca și până acum, prima de casare va fi de 6.500 de lei. Totodată, Ministerul Mediului va acorda un bonus de 750 de lei dacă vehiculul ales de tine are emisii de CO2 mai mici de 100 de grame per kilometru sau 1.500 de lei dacă mașina este hibridă.

De anul acesta vom avea și secțiunea Rabla Plus. Programul se adresează celor care au pus ochii pe mașinile eco. Spre deosebire de versiunea clasică, pentru a accesa fondurile prin intermediul Rabla Plus nu este necesară casarea unei mașini vechi.

În cazul în care vrei să cumperi o mașină electrică vei primi o primă de 20.000 de lei, iar pentru un vehicul hibrid vei primi 5.000 de lei.

Via | ZF

Adaugă un comentariu