Scandalul emisiilor în lume – FCA acuzată în SUA, Renault vizat de o anchetă

Am afirmat acest lucru de nenumărate ori: Dieselgate a deschis o adevărată cutie a Pandorei. După ce Volkswagen a reușit să ajungă la un acord în SUA, autoritățile din Coreea de Sud au venit cu o veste importantă: unul dintre oficialii VW a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare.

La scurt timp după această veste, grupul Fiat Chrysler Automobile a fost acuzat de autoritățile americane că a trucat rezultatele a 104.000 de vehicule echipate cu motoare diesel în SUA, folosit o strategia similară cu cea a Volkswagen. Imediat, oficialii FCA au ieșit la rampă și au negat acuzațiile.

În același timp, o casă de avocatură din Marea Britanie vrea să obțină despăgubiri pentru cei 1,2 milioane de clienți englezi afectați de scandalul Dieselgate. În acest moment, 10.000 au și semnat acțiunea de judecată.

Între timp, în Franța, Renault a intrat sub atenția autorităților locale. Săptămâna aceasta, procurorii vor demara o anchetă judiciară întrucât Renault este suspectat că a păcălit testele de emisii pentru diverse modele echipate cu propulsoare diesel.

“Au fost observate o serie de anomalii în cazul anumitor modele Renault. Controalele realizate au depășit standardele. Într-o anumită măsură, este și cazul altor constructori, așa că ar putea exista și alte investigații”, a declarat Segolene Royal, ministrul Mediului din Franța.

Via | AN | Newspress

Adaugă un comentariu