Sebastien Ogier s-a impus în Raliul Cataluniei și a câștigat și cel de-al patrulea titlu de campion

Sebastien Ogier are motive să fie și mai fericit. După ce anul acesta a devenit tătic, francezul și-a trecut în cont și victoria în Raliul Cataluniei. Cu această ocazie, Ogier devine pentru a patra oară consecutiv campion în WRC.

Sebastien Ogier și Julien Ingrassia s-au aflat la comenzile aceluiași Volkswagen Polo R WRC. Imediat după speciala cu numărul trei din Raliul Cataluniei, Ogier a trecut pe prima poziție a clasamentului general provizoriu. Francezul nu a stat foarte mult acolo pentru că Dani Sordo îl devansează și reușește să se mențină în vârf până spre finalul zilei de sâmbătă.

Totuși, Ogier câștigă consecutiv cinci probe speciale, se instalează din nou pe primul loc și rămâne acolo până la finalul raliului. Dani Sordo termină pe locul secund, iar pe trei încheie Thierry Neuville.

Campionatul Mondial de Raliuri 2016 mai are progrmate încă două etape. Următoarea se va desfășura în intervalul 13 – 16 octombrie în Țara Galilor, iar ultima, etapa din Australia este programată între 17 și 20 noiembrie.

Foto | VW Motorsport/Kraeling

Adaugă un comentariu