Simone Tempestini câștigă prima etapă a Junior WRC

Simone Tempestini, campionul național de raliuri, a participat în prima etapă a Junior WRC, manșă care s-a desfășurat în Portugalia. În dreapta juniorului NRA s-a aflat Giovanni Bernacchini.

Cei doi au reușit ca după trei zile de competiție să câștige prima etapă a Junior WRC cu un avans de peste 30 de secunde în fața echipajului format din Martin Koci – Lukas Kostka.

Prima etapă de Junior WRC a început bine pentru echipajul nostru, însă fiecare zi de competiție a fost presărată cu probleme. Vineri o serie de probleme la servodirecție i-au încetinit pe cei doi, sâmbătă au apărut ceva probleme cu frânele, iar duminică emoțiile și-au făcut apariția din cauza unei planetare. Chiar și așa, echipajul a reușit să meargă extrem de bine, iar la final să urce pe prima poziție a clasamentului de etapă.

Cred că a fost cel mai greu raliu din punct de vedere mental. Am muncit din greu, împreună cu toată echipa, pentru această victorie. Știam că suntem rapizi pe macadam, dar știam și cât de dur este acest raliu. Sunt foarte fericit că am ajuns la sosire fără alte probleme’, a declarat Simone Tempestini la finalul celor trei zile de concurs.

În grupa băieților mari, britanicul Kris Meeke se impune în fața norvegianului Andreas Mikkelsen și a francezului Sebastien Ogier. Meeke a terminat cu un avans de 29,7 secunde în fața lui Mikkelsen.

În clasamentul general, Sebastien Ogier se află pe prima poziție cu 114 puncte, urmat de Mikkelesen, cu 67 de puncte.

Următoarea etapă a WRC 2016 este programată pentru perioada 10 – 12 iunie și va avea loc în Italia.

Via | Autorally Foto

Adaugă un comentariu