Start în programul Rabla 2016!

După luni de așteptare, programul Rabla 2016 a pornit. Din păcate, tipic românesc, proiectul este disponibil doar pe jumătate. Cum adică? Simplu. Ministerul Mediului a anunțat doar startul programului Rabla Clasic și nu și al programului Rabla Plus.

La fel ca în 2015, valoarea unui tichet Rabla este de 6.500 de lei, iar în funcție de mașina pe care vrei să o cumperi mai pot apărea diverse eco-bonusuri: 750 de lei pentru mașini cu emisii de CO2 mai mici de 100 g/km și 1.500 de lei pentru vehicule hibride.

“Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto National, Rabla Clasic 2016, debutează astăzi, 14 iunie 2016, pentru cetăţeni. Începând cu această dată, persoanele fizice pot merge la producătorii autorizaţi să îşi achiziţioneze un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant”, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.

Bugetul destinat programului Rabla Clasic 2016 este de 145 de milioane de lei.

Cât despre Rabla Plus, program dedicat celor care vor să cumpere mașini “verzi”, Ministerul Mediului spune că va debuta tot luna aceasta.

“Prin introducerea componentei Rabla Plus, care va demara pentru cetăţeni tot luna aceasta, avem acum într-adevăr un program care poate să îşi atingă obiectivul principal: reducerea poluării şi îmbunătăţirea calitării aerului pentru toţi românii”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului

Adaugă un comentariu