Studiu: Femeile își doresc mașini de oraș, iar bărbații sunt în căutarea mașinilor de familie

Femeile își doresc mașini de oraș, iar bărbații sunt în căutarea mașinilor de familie, cel puțin asta reiese dintr-un studiu realizat de platforma Autovit. Studiul a fost efectuat pe un eșantion format din peste 15.000 de utilizatori, în intervalul ianuarie – februarie 2017.

Alegerea unei mașini – Versiunea feminină

Conform studiului, principalul criteriu după care se ghidează femeile atunci când caută o mașină este prețul. Peste 78% dintre cele care au răspuns la chestionare au menționat acest punct. 55% dintre respondenții de tip feminin au considerat vechimea mașinii ca fiind un factor important, iar 45% au spus că în alegerea unui vehicul contează și consumul de carburant.

Așa cum spuneam și mai sus, femeile preferă mașinile mici, apoi pe cele de familie. Peste 51% dintre femei aleg să se consulte cu partenerul înainte să cumpere o mașină și peste 30% merg să ceară sfatul unui mecanic.

Alegerea unei mașini – Versiunea masculină

Și în cazul bărbaților, principalul criteriu de selecție în cazul achiziției unui vehicul rulat îl reprezintă prețul. Vechimea se află pe locul secund, iar pe trei, brandul. Bărbații caută mașini de familie și vehicule sport. De asemenea, 40% dintre cumpărătorii de tip masculin aleg sa se consulte mai întâi cu un mecanic și doar 33% discută cu partenera.

Sursa | Autovit.ro

Adaugă un comentariu