Tesla Model S P100D și-a făcut apariția în configuratorul americanilor

De ceva timp, umbla vorba că Tesla are de gând să introducă o nouă versiune pentru Model S. Și iată că marea premieră a avut loc. În configuratorul de pe website-ul producătorului american și-a făcut apariția versiunea Model S P100D.

Vorbim despre cel mai capabil Model S de până acum. Modelul dispune de o baterie de 100 kWh, așa cum sugerează și numele versiunii, și promite o autonomie de 507 kilometri (testul Environmental Protection Agency) sau 613 kilometri (testul New European Driving Cycle).

tesla model s p100d ludicrous (1)

Totodată, Tesla ne anunță că Model S P100D este disponibilă doar cu modul Ludicrous. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în 2,5 secunde, performanțe comparabile cu cele ale hypercar-urilor.
Dacă la exterior vom vedea doar badge-uri cu P100D, la interior, clienții vor putea comanda, deja celebrele, Premium Seats.

tesla model s p100d ludicrous (2)

Aceeași baterie a fost instalată și pe Model X. Astfel, Model X P100D este capabil să accelereze de la 0 la 96 km/h în 2,9 secunde, iar autonomia SUV-ului este de 465 de kilometri, conform testului realizat de EPA sau 542 de kilometri, conform rezultatelor înregistrate în cilcul NEDC.

Via | Tesla

Adaugă un comentariu