Tesla Model X – Poze și detalii oficiale

Tesla Model X a fost prezentat în cadrul unui eveniment special la uzina Freemont, California. Primul SUV al producătorului de peste Ocean vine cu un look atrăgător care se încadrează perfect în peisajul actual.

Zona frontală agresivă este dominată de grila specifică și de blocurile optice cu LED. Plafonul plonjat și spatele scurt vin să completeze atuurile lui Model X. Cireașa de pe tort este reprezentată de portierele tip Gull-Wing. Astfel, americanii oferă acces facil pentru ambele banchete din spate.

Și pentru că tot am adus în discuție numărul de locuri, Tesla Model X poate fi comandat fie în versiunea 2+3+2, fie în cea 2+2+2. Ultimul rând de scaune poate fi pliat atunci când nu se utilizează, în timp ce rândul al doilea promite o experiență confortabilă pentru pasageri.

tesla model x (6)

Pentru început, Tesla Model X este disponibil în două versiuni. Prima dintre acestea se numește 90D și promite câte 259 CP pentru fiecare axă. Astfel, accelerația 0 – 96 km/h are loc în 4,8 secunde, iar autonomia ajunge până la 413 kilometri.

Vârful de gamă se numește P90D și oferă un motor de 259 CP (față) și unul de 503 CP (spate). Astfel, accelerația 0 – 96 km/h se desfășoară în 3,8 secunde. Când este activat modul Ludicrous, timpul scade până la 3,2 secunde. Cât despre autonomie, aceasta ajunge până la 402 km.

Conform oficialilor Tesla, Model X dispune de suspensii pneumatice și de un sistem activ de siguranță care folosește o cameră, un radar și un sonar pentru monitorizare.

 

Adaugă un comentariu