Timbrul de mediu ar putea fi transformat în impozit anual

După ce ne-am tot învârtit în jurul cozii cu taxa de mediu și alte taxe de acest gen, Ministerul Mediului a introdus timbrul de mediu (2013). Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Ministerul Mediului pregătește un proiect care vizează schimbarea modului în care este plătit timbrul de mediu.

“În prezent, la Ministerul Mediului s-a constituit un grup de lucru […] care lucrează la o propunere legislativă de modificare a legislaţiei privind timbrul de mediu. Timbrul de mediu nu a fost declarat neconform cu legislaţia Uniunii Europene, dar va trebui să regândim în perspectiva aceluiaşi principiu Poluatorul plăteşte”, a declarat Istvan Jakab, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Calculează timbrul de mediu

Pentru moment au fost găsite trei propuneri pentru modificarea acestei taxe. Există posibilitatea transformarea timbrului de mediu într-un impozit anual. De asemenea, se vehiculează și posibilitatea includerii acestuia în prețul carburanților sau ar putea fi transformat în rovinietă.

Așa cum probabil ați intuit, nu există informații cu privire la momentul în care timbrul de mediu ar urma să se transforme și să ajungă la consumator sub forma nouă.

Via | Profit

Adaugă un comentariu