Top 5 – Cele mai interesante concepte expuse în Geneva

Tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva, producătorii s-au întrecut în tehnologii de ultimă oră. Iar toate aceste sisteme noi sunt puse pe concepte. Iată un top cu 5 dintre cele mai interesante concepte expuse anul acesta în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Audi Q8 Sport Concept

Prototipul constructorului anunță o viitoare versiune sportivă a lui Q8, model de serie care ar urma să debuteze în 2018. Noul Q8 Sport Concept măsoară 5,02 metri și 2,05 metri lățime și promite să ducă un duel corect cu rivalii din Stuttgart și Munchen.

Spre deosebire de Q8 Concept, prototip prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit din acest început de an, Q8 Sport Concept folosește un sistem de propulsie Mild Hybrid. Acesta integrează un motor V6 de 3,0 litri TFSI de 450 CP, un motor electric capabil să genereze încă 27 CP și un sistem electric la 48V.

Detalii complete despre Audi Q8 Sport Concept

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept

Cu ajutorul conceptului Bentley EXP 12 Speed 6e constructorul britanic ne arată că are cunoștințe și în zona eco. Pentru moment, oficialii Bentley nu au oferit detalii cu privire la motizare, însă ne asigură că setul de baterii poate oferi o autonomie de peste 400 de kilometri. În plus, bateria poate fi încărcată prin inducție, iar Bentley crede că așa ar trebui să arate viitorul stațiilor de încărcare.

Detalii complete despre Bentley EXP 12 Speed 6e Concept

Hyundai FE Fuel Cell Concept

Hyundai a adus noul FE Fuel Cell la Geneva. Prototipul funcționează cu hirdorgen și ne anunță că un plin ar trebui să fie suficient pentru 800 de kilometri. Detalii complete despre Hyundai FE Fuel Cell.

Jaguar I-Pace Concept

Jaguar a prezentat I-Pace în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, dar premiera europeană a avut loc la Geneva. Sub podeaua lui Jaguar I-Pace se va afla un set de baterii de 90 kWh care promite o autonomie de peste 500 de kilometri. Propulsia va fi asigurată de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală va fi de 400 CP, iar cuplul motor oferit se cifrează la 700 Nm.

Detalii complete despre Jaguar I-Pace Concept.

Renault ZOE e-Sport Concept

Așa ar putea arăta un hothatch în era electricelor. Prototipul francezilor folosește două motoare electrice care împreună oferă 460 CP și 640 Nm. Bateriile cântăresc și ele 450 de kilograme și au o capacitate de 40 kWh, resurse suficiente pentru 400 de kilometri rezultați în urma ciclului de testare NEDC. Detalii complete despre Renault ZOE e-Sport Concept.

Adaugă un comentariu