Top 5 dotări pe care ar trebui să le aibă orice mașină

Automobilul a evoluat mult în ultimii ani, atât în ceea ce privește sistemele de infotainment și dotările de confort, cât și în ceea ce privește sistemele de siguranță. Iată un top 5 al celor mai utile dotări pe care orice mașină ar trebui să le aibă.

Top 5 dotări: Frânare automată de urgență

Top 5 dotari: franare de urgentaUna dintre cele mai folositoare sisteme de asistență dezvoltate în ultimii ani, frânarea de urgență poate limita drastic consecințele unui accident sau (la viteze mici) îl poate chiar preveni. Sistemul folosește undele radar și o cameră video stereoscopică pentru a analiza traficul. În cazul în care mașina se apropie de obstacole la viteze periculoase, sistemul emite un avertisment, iar în faza următoare poate acționa independent frânele.

Top 5 dotări: Asistent de unghi mort

Top 5 dotari: asistent de unghi mortE aproape imposibil să vezi în retrovizoare tot ce se întâmplă în spatele și în lateralul mașinii. Un asistent de unghi mort va emite un avertisment de câte ori detectează altă mașină care vine din spate atunci când încercăm să schimbăm banda sau să depășim. Sistemul se bazează pe un senzor radar pentru a scana traficul spre partea din spate a mașinii.

Top 5 dotări: Volan încălzit

Top 5 dotari: Volan incalzitNimic nu este mai neplăcut decât să pui mâinile pe volan într-o dimineață geroasă de ianuarie, mai ales dacă în prealabil acestea ți-au înghețat în timp ce curățai mașina de zăpadă sau gheață. Multe mașini oferă astăzi scaune încălzite, dar volanul încălzit este încă o dotare rară.

Top 5 dotări: Porturi USB

Top 5 dotari: port USBCele mai multe dispozitive portabile folosesc un port USB pentru încărcare, astfel că un port USB în mașină ar însemna un încărcător mai puțin în torpedou. Unele mașini pot accesa portul de date al dispozitivelor mobile, permițând rularea aplicațiilor și afișarea informațiilor direct pe ecranul LCD al mașinii.

Top 5 dotări: Conexiune Bluetooth/integrare cu telefonul

Top 5 dotari: BluetoothNu e cel mai indicat să vorbești la mobil în timp ce conduci, dar dacă o faci ai nevoie de un sistem handsfree. Conectarea telefonului la sistemul audio al mașinii permite folosirea naturală a telefonului, fără intermediul unei căști. În plus, muzica de pe telefon poate fi ascultată în boxele sistemului auto al mașinii, prin streaming.