UberPOOL va fi lansat în scurt timp și în București. Iată care sunt noutățile aduse de acest serviciu

Fanii Uber vor fi fericiți să afle că Bucureștiul va fi primul oraș din Europa de Est în care va fi lansat serviciul de car-sharing uberPOOL. Acest lucru se va întâmpla de anul viitor și va permite reducerea traficului din București cu până la o treime, până în 2020.

Uber a sărbătorit doi ani pe piața din România, timp în care a depășit cifra de 250.000 de utilizatori. Nu este rău pentru un serviciu controversat, aflat în zona gri a legalității potrivit multor experți. Creșterea a fost exponențială, de la 70.000 de utilizatori în urmă cu un an, la valoarea actuală de 250.000. Anul 2016 a marcat și extinderea Uber în Cluj, Brașov și Timișoara.

„Sunt mai mult de un milion de mașini în București, cel mai congestionat oraș din Europa. În mașinile care circulă prin oraș, de cele mai multe ori este o singură persoană. Oamenii folosesc mașinile de obicei pentru a se deplasa doar de acasă până la muncă şi înapoi. Uneori îţi ia mai mult să găsești un loc de parcare decât să ajungi efectiv până la birou’, a explicat Nicoleta Schroeder, manager general Uber în România.

În acest context, compania vrea să lanseze şi în România uberPOOL, un serviciu care încurajează clienții să împartă călătoria cu Uber cu alți utilizatori care merg pe un traseu similar, în schimbul unui preț mai mic pentru fiecare pasager. Bucureștiul va fi primul oraș din Europa Centrală şi de Est unde va fi lansat uberPOOL.

„Am lansat un serviciu care permite să mai iei alţi utilizatori în drum. Întrebarea a fost dacă clienții vor fi dispuși să împartă mașinile cu străini, pentru un preț mult mai mic. Răspunsul a fost cu precădere da’ – a adăugat Nicoleta Schroeder.

Adaugă un comentariu