Un Mercedes 500K Special Roadster va fi scos la licitație. Povestea exemplarului este fascinantă

Mercedes-Benz a produs doar 29 de exemplare 500K Special Roadster, iar cel din povestea de mai jos este cu totul și cu totul special. La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, pe moșia lui Hans Prym, un industriaș german, a fost găsită mașina și trimisă în SUA.

Peste Ocean, Mercedesul 500K Special Roadster a petrecut 66 de ani. Frans van Hare, un pasionat olandez, a cumpărat superbul exemplar în 2011 pentru suma de 3,34 de milioane de euro. Dar povestea nu se oprește aici.

2016 mercedes-benz 500k special roadster (1)

Olandezul a expus mașina în cadrul unui eveniment organizat la Essen, Germania. În acel moment, mașina a fost confiscată de autorități întrucât făcea obiectul unei dispute cu privire la dreptul de proprietare. Nepotul lui Hans Prym au pretins că mașina a fost furată de pe moșia bunicului, iar familia deține dreptul de proprietate.

În 2012, o instanță din Hamburg a spus clar că trupele Alianței nu aveau niciun drept asupra mașinii, iar astfel, nepotul lui Hans Prym se poate bucura de serviciile sale. În acest moment, familia a decis să scoată la licitație superbul 500K. Evenimentul va avea loc pe 3 septembrie, iar licitația este organizată de celebra casă Bonhams. Specialiștii se așteaptă ca prețul să ajungă undeva la 7,75 de milioane de euro.

Adaugă un comentariu