Vara sanie și iarna car: CNADNR se pregătește pentru deszăpezire

Compania Națională de Drumuri a demarat procedurile pentru semnarea acordurilor cadru de deszăpezire din următorii patru ani. Conform directorului Cătălin Homor, CNADNR vrea ca toate etapele să fie parcurse din timp, iar firmele care vor câștiga licitația să aibă timp să se pregătească pentru primele zăpezi din acest an.

„Am demarat aceste proceduri pentru deszăpezire încă din luna mai astfel încât, atunci când va veni sezonul rece, să fim pregătiți realmente. Am optat pentru această procedură astfel încât, la iarnă, să nu mai fim nevoiți să încheiem contracte prin negociere directă. De asemenea, vreau ca firmele contractante să fie pregătite, să aibă utilaje performante, dar și personal calificat, iar prețurile să fie cele mai avantajoase pentru CNADNR’, a declarat Cătălin Homor.

Citește și: Risipa de bani publici: deszăpezirea autostrăzilor românești, de două ori mai scumpă decât în Canada!

Până în acest moment, CNADNR a finalizat documentațiile de atribuire și a inițiat lansarea procedurilor de achiziție publică. În documentație au fost cuprinse lucrări de „marcaje rutiere prefabricate și covoare antiderapante’, „furnizare sare pentru deszăpezire’, „furnizare produs ecologic pentru deszăpezire’ sau „furnizare clorură de calciu pentru deszăpezire’.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu