Volkswagen I.D. Buzz Concept a debutat la Detroit și anunță un viitor “Bus” electric

Volkswagen a prezentat I.D. Buzz Concept în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Prototipul va ajunge pe piață în 2022 și reprezintă urmașul celebrului VW Bus. După cum bine intuiți, versiunea de serie a conceptului expus la Detroit va avea un sistem de propulsie electric și va integra și un sistem de conducere autonom.

VW I.D. Buzz Concept are la bază platforma MEB (Modularer Elektrobaukasten), iar din punct de vedere estetic preia o serie de elemente pe care le recunoaștem cu ușurință de pe vechiul Bus.

Volkswagen I.D. Buzz Concept – Motorizare

Sub capota lui Volkswagen I.D. Buzz Concept se află două motoare electrice, care oferă un total de 374 CP. Resursele vor fi puse în valoarea de un sistem de tracțiune integrală, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5,3 secunde. Viteza maximă este limitată la 160 km/h, iar setul de baterii oferă 111 kWh. Bateriile sunt amplasate la nivelul podelei și oferă o autonomie de aproximativ 600 de kilometri conform ciclului european NEDC. În viitoarea versiune de serie, Volkswagen spune că ar putea oferi cu ușurință un sistem de propulsie cu 268 CP și cu un set de baterii de 83 kWh.

volkswagen-i-d-buzz-concept-detroit-2017-39

Și pentru că versiunea de producție a lui Volkswagen I.D. Buzz Concept va ajunge pe străzi abia în 2022, nemții spun că pregătesc și un sistem de conducere autonomă. Acesta ar urma să poată fi comandat trei ani mai târziu (2025).

Adaugă un comentariu