Volvo mută producția modelului S90 în China

Volvo va muta producția vârfurilor sale de gamă S90 și V90 din Suedia în China, pentru a face mai mult loc la fabrica din Torslanda pentru SUV-ul XC90. Pe viitor, mai multe modele Volvo vor fi produse exclusiv în China și exportate pe piețele din toată lumea.

Chinezii de la Geely, compania care a cumpărat Volvo, relochează producția vârfului de gamă S90 la Daqing, într-un efort de a crea în China un hub de producție și export pentru marca suedeză. Volvo a fost, de altfel, primul producător european care a exportat în Statele Unite, din 2015, un model premium Made in China – este vorba de S60 Inscription cu ampatament mărit.

Producția lui S90 la fabrica din Torslanda va fi redusă progresiv, urmând ca pe viitor să se fabrice aici doar un număr limitat de astfel mașini. În schimb, este de așteptat ca producția SUV-ului XC90, foarte solicitat, să crească. Fabrica din Daqing va produce atât versiunea cu ampatament normal a lui S90, comercializată în Europa, cât și cea cu ampatament mărit pentru piața chineză și cea americană, încă de anul acesta. De anul viitor, tot aici va fi produsă și echiparea de vârf S90 Excellence, destinată exportului global. Modelele produse în China vor debuta pe 18 noiembrie, în cadrul Salonului auto de la Guangzhou.

Volvo mai are o fabrică în China, la Chengdu, unde produce modelele de clasă medie din seria 60, și construiește o a treia la Luqiao, pentru gama compactă a seriei 40. Nu se cunoaște deocamdată dacă și modelele produse aici vor fi exportate pe alte piețe, dar putem anticipa o astfel de mutare.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu