Oficial: Volvo V60 Cross Country

La Salonul Auto de la Los Angeles, care va debuta în aceasta saptamană, Volvo va prezenta modelul V60 Cross Country. Alături de V40 Cross Country, noul model va completa gama de crossovere cu abilitați ridicate în teren accidentat a producatorului suedez.

 

Modelele Cross Country au o istorie lungă în cadrul companiei suedeze. Volvo a fost prima marcă premium care a deschis drumul pentru modele adaptate la utilizarea în teren accidentat  încă din 1997, când a introdus primul V70 Cross Country.

Suntem încântați să adăugăm al treilea model Cross Country în portofoliul nostru de produse. Combinația de succes între stilul dinamic și abilitățile robuste ale modelului V60 Cross Country îl plasează, practic, într-o clasă proprie.’, afirmă Lex Kerssemakers, Vicepreședinte Senior pentru Strategie de Produs și Management al Liniilor Auto de la Volvo Cars.

Volvo Cars reveals new V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country – tracțiune integrală și cutie automată

Primele Volvo V60 Cross Country vor fi livrate către Statele Unite și Canada, fiind lansate cu deja emblematicul motor Volvo pe benzină în cinci cilindri de 250 CP. Puterea va fi livrată spre suprafața de rulare prin intermediul unui sistem avansat de tracțiune integrală (Haldex), cutia de viteze fiind una automată.

Noile motoare Volvo cu patru cilindri Drive-E pe motorină și benzină vor fi disponibile pentru modelul V60 Cross Country în întreaga lume la începutul anului 2015, fiind baza de plecare pentru varianta cu tracțiune de față, în timp ce motorizarea în cinci cilindri, D4 va propulsa varianta cu tracțiune integrală.

Adaugă un comentariu