Volvo V90 – Poze și detalii oficiale

Volvo a publicat primele imagini și detalii oficiale cu noul V90. Modelul va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile pentru public pe 3 martie.

Noul Volvo V90 are la bază deja celebra platformă Scalable Product Architecture (SPA) și preia limbajul de design regăsit pe XC90 și S90. Astfel, Volvo continuă tradiția modelelor break, iar noul V90 reprezintă un vârf de lance.

“Avem o poziție bună în segmentul break. În mintea multor oameni suntem percepuți ca un brand de brakeuri. Suntem mândri să ducem mai departe această tradiție cu noul V90”, a declarat Håkan Samuelsson, președintele și CEO-ul Volvo Cars.

Noul Volvo V90 măsoară 4936 de mm în lungime, 1890 de mm în lățime și 1475 de mm în înălțime. Ampatamentul are 2941 de mm, iar volumul total al portbagajului măsoară 1.526 de litri. Din păcate, valoarea este mai mică decât cea oferită de BMW Seria 5 Touring și Audi A6 Avant.

În ceea ce privește sistemele de siguranță și asistență, Volvo V90 promite o listă bogată. Acestea vor putea fi accesate prin intermediul sistemului de infotainment care folosește un ecran dispus vertical. Un alt lucru demn de menționat constă în instalarea sistemului de rulare semi-autonomă pe autostradă și în traficul aglomerat (Pilot Assist).

2016 Volvo V90 – Gama de motorizări

Deși nu reprezintă nicio surpriză, gama de motorizări disponibilă pe Volvo V90 va fi preluată în totalitate de pe S90. Fanii motoarelor pe benzină vor putea alege unitățile T5 (254 CP) și T6 AWD (320 CP), în timp ce pasionații de propulsoare diesel vor putea opta pentru agregatele D4 (190 CP) și D5 AWD (235 CP). Cei care vor să meargă în direcția eco vor avea la dispoziție varianta T8 (400 CP) care îmbună avantajele unui motor pe benzină cu cele ale unui propulsor electric.

Adaugă un comentariu