WRC 2017 – Jari-Matti Latvala câștigă Raliul Suediei

În ultimele patru zile, pasionații de motorsport s-au putut delecta cu etapa a doua a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Raliul Suediei a pregătit în acest an drumuri acoperite cu zăpadă, iar piloții au adus la start noile mașini de raliu.

Thierry Neuville și al său Hyundai i20 WRC au avut un start de excepție și s-au trecut la conducerea clasamentului provizoriu imediat după terminarea specialei cu numărul 2. Belgianul a pilotat excepțional, însă face o greșeală de începător în timpul super-specialei de sâmbătă seara. Acesta lovește un parapet de protecție și încheie proba pe platformă.

Astfel, Jari-Matti Latvala trece la conducerea clasamentului general provizoriu la finalul zilei. Duminică s-au mai disputat 3 probe speciale, iar Ott Tanak, pilotul M-Sport se afla la mai puțin de 4 secunde în spatele lui Latvala. Din păcate, estonianul are parte de ceva probleme și pierde secunde bune în lupta pentru prima poziție. Pe locul trei, Sebastien Ogier, actualul campion mondial încearcă o revenire, dar greșește chiar din primul viraj al specialei de duminică.

Până la finalul zilei, podiumul clasamentului general avea să rămână neschimbat. Astfel, Jari-Matti Latvala aduce prima victorie pentru Toyota la revenirea în WRC. Pe doi și trei urmează piloții M-Sport, Ott Tanak și Sebastien Ogier. Dani Sordo este cel mai bine clasat pilot Hyundai.

După Raliul Suediei, clasamentul general arată așa: Jari-Matti Latvala conduce cu 48 de puncte, urmat de Ogier cu 44 de puncte și de Ott Tanak cu 33 de puncte. În clasamentul pe echipe, M-Sport are 73 de puncte, pe doi se află Toyota Gazoo Racing cu 53 de puncte. Hyundai Motorsport a acumulat până acum 40 de puncte, iar Citroen Total Abu Dhabi ocupă ultima poziție cu 26 de puncte. Următoarea etapă din WRC este programată în Mexic, în intervalul 9 – 12 martie.

Raliul Suediei 2017 – Video

Simone Tempestini, urmărit de ghinioane în Raliul Suediei

Etapa din Suedia a fost a una de acomodare pentru dublul campion național Simone Tempestini. Acesta a vrut să cunoască și mai bine noul material de concurs (Citroen DS3 R5). Din păcate, Simone s-a văzut nevoit să termine mai devreme întrecerea în urma unei ieșiri în decor. Totul a plecat de la “încăpățânarea” mașinii de a mai porni în dimineața zilei de sâmbătă. Astfel, Simone Tempestini pleca pe traseu cu o penalizare de 5 minute. Românul a încercat să recupereze timpul pierdut, iar acest lucru a dus la o ieșire în decor. Aici s-a încheiat totul pentru Simone.

Stagiunea WRC2 pentru Simone Tempestini va debuta odată cu etapa din Corsica, programată în intervalul 6 – 9 aprilie.

Foto | Toyota Gazoo Racing | RedBullContentPool | Timo Anis