WRC: Ogier câștigă Raliul Marii Britanii și aduce titlul pentru Volkswagen. Românul Simone Tempestini își adjudecă titlul și în WRC3

Pilotul Sebastien Ogier s-a impus în Raliul Marii Britanii. Totodată, Volkswagen își asigură victoria în clasamentul constructorilor în Campionatul Mondial de Raliuri 2016. Ogier a mers excelent în Marea Britanie, dar tot timpul Ott Tanak a fost aproape de francez.

După 22 de probe speciale, Ogier termină cu un avans de 10,2 secunde în fața lui Tanak. Pe locul trei al etapei din Marea Britanie a încheiat Neuville. Ogier este deja campion mondial și în 2016, însă lupta pentru locul secund rămâne deschisă înaintea ultimei etape din sezonul actual.

Clasamentul general al piloților:

1. Sebastien Ogier – 247 puncte
2. Thierry Neuville – 143 puncte
3. Andreas Mikkelsen – 129 puncte
4. Hayden Paddon – 126 puncte
5. Daniel Sordo – 119 puncte

Simone Tempestini câștigă titlul în WRC3

În Junior WRC, românul Simone Tempestini termină pe locul secund. Vă reamintim că pilotul echipei Napoca Rally Academy a devenit campion în Junior WRC înainte de etapa din Marea Britanie. Totuși, prin prisma rezultatului obținut aici, Simone reușește să-și adjudece titlul și în cadrul WRC3. Michel Fabre, principalul contracandidat al lui Tempestini Jr., încheie etapa din Marea Britanie pe locul al cincilea și nu mai poate reface diferența.

În urma acestui rezultat, Simone Tempestini bifează trei titluri din trei. Este campion național, campion în Junior WRC și campion în WRC3.

Adaugă un comentariu