Soluția pentru locurile de parcare a sosit: a apărut aplicația “Parkfinder”

Cu peste 4,5 milioane de maşini înmatriculate în România, lipsa unui loc de parcare este o reală problemă. O companie de automobile a găsit o soluție ingenioasă: aplicația care-ți găsește un loc de parcare. Singura problemă? Aplicația nu este încă disponibilă și în țara noastră.

Nu doar Bucureștiul se confruntă cu problema locurilor de parcare, ci și marile orașe din Europa. Pentru Barcelona, SEAT a pus la cale o aplicație pe nume “Parkfinder” menită să ajute șoferii să găsească repede un loc de parcare.

“Parkfinder” se ghidează după datele platformei Barcelona iCity și aplicația găsește un loc de parcare în zona în care este setată destinația finală. Dacă șoferul se hotărăște pe loc, aplicația găsește o soluție și pentru această problemă. Deocamdată aplicația este în probe. Vezi AICI video!

Ce să faci pentru un loc de parcare în România?

Cine vrea un loc de parcare în țara noastră trebuie să meargă la Primărie. Preţul minim al unui loc de parcare este de 19 lei lunar, iar în urma licitaţiei se încheie un contract cu Primăria pentru o perioadă de un an. Cu 30 de zile înainte de a expira, contractul poate fi prelungit. Actele necesare sunt: act de proprietate a locuinţei, act de proprietate a maşinii / permis de conducere, adeverinţă de la Finanţele Publice.

Adaugă un comentariu

Articole similare