Candidatii pentru obtinerea permisului auto trebuie sa ataseze un nou document la dosarul de examinare

Incepand cu 22 iulie 2014, cei care candideaza pentru obtinerea permisului auto sunt obligati sa ataseze la dosarul de examinare un nou document. Este vorba despre o declaratie pe proprie raspundere.

Propunerea a fost lansata in dezbatere publica in luna mai de catre Ministerul Afacerilor Interne, a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial nr. 543 de astazi, devenind Ordinul MAI nr. 110/2014, deja in vigoare.

In cuprinsul documentului, candidatul declara daca este cetatean roman, daca este cetatean al statelor membre ale UE, al Spatiului Economic European au al Confederatiei Elvetiene sau daca este strain, cu drept de sedere temporara sau pe termen lung.

Conform referatului de aprobare publicat de MAI, in acest fel se creeaza un mecanism prin care statul roman asigura indeplinirea obligatiilor ce rezulta din Directiva 126/2006/CE, mecanism ce are in vedere eliberarea permisului de conducere unei persoane care are resedinta normala pe teritoriul Romaniei si nu pe teritoriul altui stat membru, in considerarea faptului ca indeplinirea acestei conditii contribuie in special la combaterea “turismului permiselor de conducere”.

In plus, candidatii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, care solicita examinarea pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1, trebuie sa prezinte, pe langa documentele de mai sus, declaratia autentificata de notarul public, prin care este exprimat acordul parintilor sau, dupa caz, al parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca, al tutorelui, curatorului sau persoanei in ingrijirea ori supravegherea careia acesta se afla, pentru participarea la examinare.

Via | AvocatNet

Adaugă un comentariu