Centenarul Maserati, marcat de un superb concept

Maserati sarbatoreste centenarul marcii prin prezentarea la Geneva a unui prototip 100% functional, care indica o schimbare de directie in designul marcii. Coupe-ul 2+2 poarta numele Alfieri, in amintirea celui mai cunoscut dintre fratii Maserati.

Conceptul, realizat la Maserati Centrostilo din Torino de un grup de tineri designeri, condusi de Marco Tencone, marcheaza o intoarcere a marcii la coupe-urile sportive care au facut istorie, ca 3500 GT din 1957,  5000 GT  din 1959 sau Indy, din 1969. Alfieri a fost proiectat de la inceput astfel incat sa poata intra in productie cu cat mai putine modificari, dar in acest moment el reprezinta mai mult o sursa de inspiratie pentru modelele viitoare ale marcii.

Alfieri are la baza mecanica lui GranTurismo MC Stradale, avand ampatamentul mai scurt cu 24 cm. Cu o lungime de 4,59 m, o latime de 1,93 m si o inaltime de 1,28 m, Alfieri are proprotiile unui adevarat supercar. Motorizarea este asigurata de unitatea V8 aspirata de 4,7 litri de la Ferrari, care dezvolta 460 CP si un cuplu maxim de 520 Nm.

Adaugă un comentariu