Circulatia pe Transalpina ramane inchisa

Circulatia pe DN 67 C – Transalpina – ramane inchisa, in conditiile in care lucrarile de reabilitare nu sunt finalizate, iar pe o portiune sunt abandonate.

Soseaua a ajuns in aceasta situatie din cauza constructorului Romstrate, care a intrat in insolventa, iar CNADNR nu reuseste sa rezilieze contractul.

Conform oficialilor CNADNR, soseaua Transalpina ramane inchisa pe sectorul cuprins intre Ranca si Obarsia Lotrului. De asemenea, de la Obarsia Lotrului si pana la Sebes, unde exista o serie de lucrari incepute, se circula in regim de santier.

Citeste si: Ministrul Transporturilor: Transalpina este in situatia unui copil orfan’. Este deschisa, dar cu statut de drum in lucru

Lucrarile la soseaua Transalpina au inceput in 2008, valoarea contractului fiind de peste 350 de milioane de euro. In 2013, acestea au fost oprite, dupa ce firma Romstrade a intrat in insolventa.

“Acest drum nu apartine CNADNR, ci constructorului, dar Romstrade e in insolventa. Noi am facut demersuri pentru a rezilia contractul, in contract existand o prevedere conform careia rezilierea se poate face doar pe cale judiciara. Am făcut o notificare catre casa de insolventa, care nu a fost de acord cu rezilierea contractului. In consecinta, noi nu am putut prelua nicio parte din drum pentru a incepe lucrarile de intretinere si sa continuam ceea ce nu s-a facut pana acum’, spune Narcis Neaga, director CNADNR.

Mai mult decat atat, Neaga spune ca turistii care se aventureaza dincolo de Ranca fac acest lucru pe cont propriu, CNADNR neasumandu-si nicio responsabilitate.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu