Editie aniversara 25 de ani, premiera la New York

Mazda prezinta la Salonul Auto de la New York o editie aniversara a legendarei MX-5, prilejuita de aniversarea a 25 de ani a celui mai vandut roadster. De asemenea, la New York va fi prezentat si trenul de rulare al viitoarei generatii MX-5, avand la baza tehnologia Skyactiv.

Modelul aniversar MX-5 “25th Anniversary” are la baza modelul MX-5 cu hardt top retractabil, fiind vopsit in culoarea rosie Soul Red Metallic si avand interiorul din piele alba. Poate fi comandat atat cu cutie manuala, cat si cu cutie automata, suspensia fiind deservita de amortizoare sport Bilstein.

Lansat in 1989, Mazda MX-5 s-a vandut in aproape un milion de exemplare, de-a lungul a trei generatii. Caracteristicile sale: constructie usoara si un echilibru perfect al maselor intre cele doua punti, pentru maxima placere a celui de la volan. Pentru generatia viitoare, Mazda are in vedere imbunatatirea conceptului initial prin adoptarea tehnologiileor Skyactiv, in acelasi timp reducand masa totala cu peste 100 kg si imbunatatind atat rigiditatea caroseriei, cat si comportamentul masinii in caz de accident.

Adaugă un comentariu