Ferrari lanseaza primul model cu motor turbo de la legendarul F40 incoace

Italienii de la Ferrari au prezentat astazi noua versiune a modelului California. Aceasta poarta denumirea de California T, unde T vine, bineinteles, de la turbo. Aceasta este primul model Ferrari cu supraalimentare de la F40 incoace si poate nu este surprinzator ca asta se intampla in anul in care motoarele turbo revin si in Formula 1.

California T pastreaza solutia cu acoperis amovibil rigid din aluminiu care se poate deschide in numai 14 secunde.

Sub capota noului California se afla un motor V8 de 3,8 litri, biturbo, care dezvolta 560 CP si 755 Nm (cuplul este mai mare cu 49% decat la vechiul model), similar cu cel de la Maserati Quattroporte in care dispune de 530 CP si 710 Nm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in doar 3,6 secunde, adica cu 0,2 secunde mai rapid decat la modelul predecent in ciuda masei de 1625 kg. Viteza maxima este de 316 km/h.

Cu sistem start&stop standard, consumul este de 10,5 l/100 km.

Ferrari afirma ca pentru a crea sunetul specific motoarelor sale s-au adoptat solutii speciale care sa contracareze efectul negativ dat de cele doua turbine asupra sunetului pe evacuare. De asemenea, turbinele au o inertie mica si raspund foarte repede la orice solicitare, existand chiar si un control special pentru presiune, despre care Ferrari spune ca anuleaza efectul oricarui turbo-lag.

Fata de versiunea anterioara, directia este complet noua, este disponibil un tren de rulare adaptiv Magnaride (cu 50% mai rapid) si este integrat sistemul F1-Trac, disponibil si pe 458 Speciale. California T va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu